Vi håber alle at vi aldrig får brug for den. Alligevel er det en fordel at have en velassorteret førstehjælpstaske med til Trial. Vi vil i denne artikel fortælle hvad vi medbringer, og hvorfor.
Jeg har altid haft en førstehjælpstaske med, når jeg var ude og træne eller køre motorcykel løb. Det har ikke været så forskelligt om det har været Enduro, motocross, Trial eller Roadrace. Det har mere eller mindre været den samme førstehjælpstaske der har været pakket med i udstyret.
Vores førstehjælpstaske er som udgangspunkt placeret i bilen som holder i pit området, og derfor ikke med ude i sektionerne. Da Trial i Danmark som udgangspunkt køres i mindre områder, er vi altid tæt på Park Ferme. Hvis du kører med længere afstand til Park Ferme, skal dette naturligvis tages i betragtning når du vælger hvor meget du tager med rundt til sektionerne.
Hvad er der i vores førstehjælpstaske?
Jeg vil her forsøge at beskrive hvad vi har pakket i vores førstehjælpstaske, og hvad grunden er til at vi pakker det med. Som jeg har skrevet tidligere, så har det ikke ændret sig i forhold til hvilken motorsport vi dyrker, men der er et par enkelte tilføjelser som er rettet imod at der er børn med til træning.
Det er en god ide at starte med en af de førstehjælps kits som du kan købe i diverse forretninger. Mange af disse kits har en god del af de ting de bør indeholde, og du kan så supplere med det der mangler.
- Saltvands ampuller til at skylle øjne.
- Diverse plastre i forskellige størrelser.
- Bandage i forskellige længder og modeller
- Kraftig skaks som kan bruges til at klippe i bandager, og (hvis nødvendigt) tøj.
- Sikkerhedsnåle til bandager
- Pincet i metal
- Slynge til at lave slynge til arm.
- Engangshandsker
- Aluminiumstæppe til at holde den tilskadekomne varm ved skade.
- Sportstape – elastisk type (kinesio tape). Denne type bruges specielt når der skal laves kompression forbindinger ved hævelser.
- Sportstape – almindeligt type. Denne type bruges specielt hvis der skal laves f.eks. forbyggende støtte ved led, eller hvor der skal bruges ”almindelig” tape.
- Håndsprit
- Isposer – gerne af engangs typen.
- Vingummi. Da vi har børn med til løb og træning, så er der pakket lidt slik med i vores førstehjælpstaske.
Vingummi som førstehjælp?
Vingummi – eller bare lidt slik generelt – kan bruges på 2 måder.
Den åbenlyse er naturligvis at man kan give et stykke slik når der er sket en skade. Ofte vil et lille stykke slik, kunne få fokus væk var det der er sket og lindre lidt på smerten.
Den anden måde som slik kan bruges, er som ”lakmus” test. Det kan være en måde at vurdere skadens omfang – naturligvis sammen med den normale førstehjælp ved idrætsskader, PRICEM metode.
Det er min erfaring at hvis skaden og dermed smerten er tilpas stor, vil barnet ikke have lyst til at tage imod slik, eller det har ikke en ”lindrende” virkning. Det virker naturligvis ikke på alle børn, men jeg kan klart anbefale jer at prøve det om det virker for jer.
Gennemgang af tasken
Det er heldigvis ikke ret tit vi skal bruge førstehjælpetasken. Derfor er det vigtigt at vi regelmæssigt kontrollerer indholdet af tasken. Dette gør vi for at sikre at de forskellige ting i vores førstehjælps taske stadig virker eller er inden for holdbarhed. Gør det som en del af jeres normale vedligeholdelses ritual, f.eks. hver 3 måned.
Hvad med førstehjælp til Trial?
En førstehjælpstaske er ikke meget værd, hvis der ikke kan ydes førstehjælp. Ud over almindelig førstehjælp, er der ting du med fordel kan bruge når det gælder idrætsskader. Da det er så stort et punkt, har vi valgt at beskrive dette i en særskilt artikel.
Har vi glemt noget? Har du noget du pakker I jeres førstehjælpstaske, som vi ikke har med. Skriv til os, for vi vil gerne hører om jeres gode fif til hvad der mangler i vores førstehjælpstaske.
Kontakt os på info@juniormoto.com